Fontos információ vásárlóink számára

Kedves Partnereink!

Az elmúlt időszakban arról szóltak a híradások, hogy a világ egyik legnagyobb konténer szállító hajója, az EVER GIVEN megfeneklett a Szuezi-csatornán, blokkolva a világ kereskedelmi forgalmának nagy részét. A sok híreszteléssel és találgatással ellentétben, nem szerettünk volna állást foglalni a történtekkel kapcsolatban, amíg hivatalosan nem értesítenek bennünket gyártóink és beszállítóink.

Bár a hajó hetekkel ezelőtt folytathatta útját, az áruforgalomban most jelennek meg a következmények, melyek akár 3-6 hónapig is érezhetők lesznek. Tájékoztatni szeretnénk Benneteket arról, hogy partnereinkkel szorosan együttműködve azon dolgozunk, hogy csökkentsük az ez által keletkezett logisztikai problémák nagyságát.

Beszállítóink közül a naturesse termékcsalád az, ahol a legjobban érezhetőek a hajó elakadásának következményei, de általánosságban a következő információval tudunk jelenleg szolgálni:

  • Minden vízi úton érkező termék nagyjából 3-4 hét késéssel érkezik az európai kikötőkbe.
  • A kikötők teljes kapacitással dolgoznak a hajók ki és bepakolásán, de a megnövekedett forgalom miatt itt is további késéssel számolunk.
  • Az üres konténerek Ázsiába juttatása – a fentebb említett okokból kifolyólag – további késéssel indulhat meg.
  • A szabad konténerekért folyó “harc” egyre intenzívebb és drágább, mely valószínűleg áremelkedéshez vezet majd.

Szeretnénk szíves megértéseteket és türelmeteket kérni, mert úgy gondoljuk, hogy ez többek között azt fogja eredményezni, hogy egyes termékek/termék családok rövid ideig nem lesznek elérhetőek. A jelenleg elérhető információink szerint a következő termékek jelenleg nem elérhetőek:

SKU Megnevezés Alternatíva
  Minden biolaminált cukornád termék a naturesse termékcsaládból 21023-21026, 22136, 22135

 

15529-15533 Kraft leveses elviteles termékek, és hozzá tartozó tetők a naturesse termékcsalából SC-08 – SC-32
3479-3468 Elviteles dobozok naturesse termékcsaládból B001-B002, VA-SH89, VB09R, VB09-3

 

  • Ügyfeleink, akik konténeres mennyiséget rendeltek, kollégánk felveszi Veletek a kapcsolatot a rendelésetekkel kapcsolatban.
  • Új ügyfelek, akik konténeres mennyiséggel rendelnének: jelenleg nem áll módunkban új rendelést rögzíteni.

Lehetőségeinkhez mérten folyamatosan frissítjük az elérhető termékek listáját, valamint amennyiben új információhoz jutunk, tájékoztatunk Benneteket. Ha bármi kérdésetek lenne, kérjük vegyétek fel velünk a kapcsolatot valamely megszokott elérhetőségünk egyikén.

Köszönettel,
Juhász Attila 
Beszerzési Vezető, Ökotermék.hu