A tervezett program 2022.10.18 műhely munka
Időpont | Téma, előadó |
09:30 – 10:00 | Érkezés és helyszíni regisztráció |
10:00 – 10:10 | A szakmai műhelymunka megnyitója
Köszöntőt mond: Sebestyén Tibor az Ökosys Zrt. vezérigazgatója és Sebestyénné Szakál Éva Az Ökosys Zrt. rövid bemutatása A szakmai műhelymunka létrejöttének és témaválasztásának indokoltsága |
10:10 – 11:00 | Az élelmiszerjelölés gyakori hibái, ellenőrzési tapasztalatok
Előadó: Kovács Krisztina osztályvezető, NÉBIH |
11:00 – 11:40 | Aktualitások és jövőbeni változások az élelmiszerjelölés szabályozásában: tápértékjelölés (FOP), MÉ, helyi termék (REL, HoReCa), stb.
Előadó: Szegedyné dr. Fricz Ágnes |
11:40 – 12:00 | Kérdések, válaszok |
12:00 – 13:00 | Ebéd |
13:00 – 13:20 | Egy csomagolásokkal és címkékkel kapcsolatos szolgáltatást nyújtó magyar vállalkozás helye a fenntartható élelmiszer-rendszerek kialakításában.
Innovatív, környezetbarát csomagolóanyagok a HoReCa szektor számára Előadó: Sebestyén Tibor |
13:20 – 14:00 | Mit hoz a jövő az élelmiszerjelölési uniós előírásokban, különös tekintettel a fenntarthatósággal kapcsolatos területekre (fenntartható élelmiszer-rendszer, zöld állítások, állatjólét, növényi alapú élelmiszerek, ökolábnyom védjegyek)
Előadó: Szöllősi Réka |
14:00 – 14:15 | Kávészünet |
14:15 – 15:15 | Esettanulmányok: jelölési hibák, előre megküldött kérdések megbeszélése
Interaktív workshop Kovács Krisztinával, Sebestyénné Szakál Évával és Szegedyné dr. Fricz Ágnessel |
15:15 – 16:00 | Pincelátogatás, networking
Borkóstoló a vendéglő 300 éves pincéjében |
16:00 | A szakmai műhelymunka lezárása |