A tervezett program 2022.10.18 műhely munka

Időpont Téma, előadó
09:30 – 10:00 Érkezés és helyszíni regisztráció
10:00 – 10:10 A szakmai műhelymunka megnyitója

Köszöntőt mond: Sebestyén Tibor az Ökosys Zrt. vezérigazgatója és Sebestyénné Szakál Éva

Az Ökosys Zrt. rövid bemutatása

A szakmai műhelymunka létrejöttének és témaválasztásának indokoltsága

10:10 – 11:00 Az élelmiszerjelölés gyakori hibái, ellenőrzési tapasztalatok

Előadó: Kovács Krisztina osztályvezető, NÉBIH

11:00 – 11:40 Aktualitások és jövőbeni változások az élelmiszerjelölés szabályozásában: tápértékjelölés (FOP), MÉ, helyi termék (REL, HoReCa), stb.

Előadó: Szegedyné dr. Fricz Ágnes

11:40 – 12:00 Kérdések, válaszok
12:00 – 13:00 Ebéd
13:00 – 13:20 Egy csomagolásokkal és címkékkel kapcsolatos szolgáltatást nyújtó magyar vállalkozás helye a fenntartható élelmiszer-rendszerek kialakításában.

Innovatív, környezetbarát csomagolóanyagok a HoReCa szektor számára

Előadó: Sebestyén Tibor

13:20 – 14:00 Mit hoz a jövő az élelmiszerjelölési uniós előírásokban, különös tekintettel a fenntarthatósággal kapcsolatos területekre (fenntartható élelmiszer-rendszer, zöld állítások, állatjólét, növényi alapú élelmiszerek, ökolábnyom védjegyek)

Előadó: Szöllősi Réka

14:00 – 14:15 Kávészünet
14:15 – 15:15 Esettanulmányok: jelölési hibák, előre megküldött kérdések megbeszélése

Interaktív workshop Kovács Krisztinával, Sebestyénné Szakál Évával és Szegedyné dr. Fricz Ágnessel

15:15 – 16:00 Pincelátogatás, networking

Borkóstoló a vendéglő 300 éves pincéjében

16:00 A szakmai műhelymunka lezárása