Korábbi workshopjaink
Élelmiszerekkel kapcsolatos kommunikáció és jelölés aktualitásai 2024-ben, gyakorlati példákon keresztül.
- Önkéntes tápértékjelölés – NUTRI-SCORE a befutó?
- Adalékanyagok, enzimek,
- Alternatív fehérjeforrások.
időpont: 2024. február 20. 1000 – 1400
helyszín: Magyar Coeliakia Egyesület 1134 Budapest, Dévai utca 12.
előadó: Szegedyné dr. Fricz Ágnes, független élelmiszerszabályozási szakértő
Élelmiszer & címke – Allergénmenedzsment egész napos műhelymunka
Program:
Ellenőrzési tapasztalatok 2023-ban, új ellenminta szabályzat –Kovács Krisztina osztályvezető, NÉBIH
- Allergénmenedzsment: aktualitások, kihívások, lehetőségek –Szegedyné dr. Fricz Ágnes, élelmiszerszabályozási szakértő
- A gluténmentes élelmiszerekkel kapcsolatos kihívások-Koltai Tünde, Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete
- Okos élelmiszer-jelölés – Haraszti Mária, Seacon Europe
- Gluténmentes termékek forgalmazása a McDonald’s éttermeiben –Dr. Cselényi Tibor, Sr. Minőségügyi és Termékfejlesztési vezető, Progress Étteremhálózat Kft.
- Allergénvizsgálati módszerek, eredmények – Szigeti Tamás, Bálint Analitika Kft.
- Fenntarthatóság, zöld állítások – Szöllősi Réka, fenntarthatósági szakértő
- Esettanulmányok: jelölési hibák, előre megküldött kérdések megbeszélése, Interaktív workshop Kovács Krisztinával, Sebestyénné Szakál Évával és Szegedyné dr. Fricz Ágnessel
időpont: 2023.10.10 . 1000 – 1630
helyszín: GASTLAND HOTEL M0*** – MARGARÉTA TEREM, 2310 Szigetszentmiklós (M0 autóút 19 km)
Termék és technológiai innovációk, trendek
Főbb témák a májusi workshopon:
-fermentáció kontra ecetes-lé
-új élelmiszerek: adalékanyagok, fehérjék
(rovar vs. gomba), és kapcsolódó technológiák
-dúsított élelmiszerek
-clean labelling
-aromák
…és minden, ami a kötelező, valamint önkéntes jelöléssel kapcsolatos témát érint a fentiekkel összefüggésben.
időpont: 2023. május 23. 1000 – 1400
helyszín: MagNet Közösségi Ház (1062 Budapest, Andrássy út 98.), Bojtorján terem
előadó: Szegedyné dr. Fricz Ágnes, független élelmiszerszabályozási szakértő
Tudni szeretnéd, mik azok a HACCP-alapú eljárások?
A veszélyelemzés és kritikus szabályozási pontok (HACCP) elvein alapuló eljárások, azaz egy olyan önellenőrzési rendszer, amely a HACCP-elvekkel összhangban azonosítja, értékeli és ellenőrzi az élelmiszer-biztonság szempontjából jelentős veszélyeket.
időpont: 2023. április 04. 1000 – 1530
helyszín: MagNet Közösségi Ház (1062 Budapest, Andrássy út 98.), Bojtorján terem
előadó: Sándor Miklós (ISO 22000 vezető auditor)
Minden, amit tudni szerettünk volna az élelmiszerek jelöléséről, de nem volt kitől megkérdezni…
Egy teljes napos program keretében megmutattuk, hogy melyek az élelmiszerjelölés területén az aktuális, hazai és uniós jogszabályi előírások és a tipikus hibák.
Azt is elmeséltük, hogy milyen területeken várhatóak az elkövetkező pár évben változások és a fenntarthatóság hogyan kúszik be majd az élelmiszerszabályozás és az élelmiszerekkel kapcsolatos kommunikáció területére is.
Az elméleti tudnivalók átadása mellett gondot fordítottunk a gyakorlatra is: műhelymunka keretében, közösen oldottuk meg a leggyakoribb problémákat.
A résztvevők előzetesen elküldhették kérdéseiket, konkrét, címkékkel kapcsolatos problémáikat is, a műhelymunka során ezek átbeszélésére is gondot fordítottunk.
időpont: 2022.10.18 . 0900 – 1630
helyszín: Schieszl Vendéglő és Borház
előadók: Velünk voltak Kovács Krisztina, a NÉBIH osztályvezetője, Szegedyné dr. Fricz Ágnes, független élelmiszerszabályozási szakértő, Szöllősi Réka élelmiszerpolitikai elemző, fenntarthatósági szakértő és az Ökosys Zrt képviseletében Sebestyénné Szakál Éva jelölési szakértő is.