Korábbi workshopjaink

Élelmiszerekkel kapcsolatos kommunikáció és jelölés aktualitásai 2024-ben, gyakorlati példákon keresztül.

  • Önkéntes tápértékjelölés – NUTRI-SCORE a befutó?
  • Adalékanyagok, enzimek,
  • Alternatív fehérjeforrások.

Workshop 2024.02.20-án Magyar Coeliakia Egyesületnél

időpont: 2024. február 20. 1000 – 1400

helyszín: Magyar Coeliakia Egyesület 1134 Budapest, Dévai utca 12.

előadó: Szegedyné dr. Fricz Ágnes, független élelmiszerszabályozási szakértő

 

Élelmiszer & címke – Allergénmenedzsment egész napos műhelymunka

Program:
Ellenőrzési tapasztalatok 2023-ban, új ellenminta szabályzat –Kovács Krisztina osztályvezető, NÉBIH

  • Allergénmenedzsment: aktualitások, kihívások, lehetőségek –Szegedyné dr. Fricz Ágnes, élelmiszerszabályozási szakértő
  • A gluténmentes élelmiszerekkel kapcsolatos kihívások-Koltai Tünde, Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete
  • Okos élelmiszer-jelölés – Haraszti Mária, Seacon Europe
  • Gluténmentes termékek forgalmazása a McDonald’s éttermeiben –Dr. Cselényi Tibor, Sr. Minőségügyi és Termékfejlesztési vezető, Progress Étteremhálózat Kft. 
  • Allergénvizsgálati módszerek, eredmények – Szigeti Tamás, Bálint Analitika Kft.
  • Fenntarthatóság, zöld állítások – Szöllősi Réka, fenntarthatósági szakértő

időpont: 2023.10.10 . 1000 – 1630

helyszín: GASTLAND HOTEL M0*** – MARGARÉTA TEREM, 2310 Szigetszentmiklós (M0 autóút 19 km)

Élelmiszer & címke – Allergénmenedzsment egész napos műhelymunka 2023.10.10

 

Termék és technológiai innovációk, trendek

Főbb témák a májusi workshopon:

-fermentáció kontra ecetes-lé

-új élelmiszerek: adalékanyagok, fehérjék

(rovar vs. gomba), és kapcsolódó technológiák

-dúsított élelmiszerek

-clean labelling

-aromák

…és minden, ami a kötelező, valamint önkéntes jelöléssel kapcsolatos témát érint a fentiekkel összefüggésben.

időpont: 2023. május 23. 1000 – 1400

helyszín: MagNet Közösségi Ház (1062 Budapest, Andrássy út 98.), Bojtorján terem

előadó: Szegedyné dr. Fricz Ágnes, független élelmiszerszabályozási szakértő

 

 

Tudni szeretnéd, mik azok a HACCP-alapú eljárások?

A veszélyelemzés és kritikus szabályozási pontok (HACCP) elvein alapuló eljárások, azaz egy olyan önellenőrzési rendszer, amely a HACCP-elvekkel összhangban azonosítja, értékeli és ellenőrzi az élelmiszer-biztonság szempontjából jelentős veszélyeket.

Workshop a Magnet Közösségi Házban 2023

időpont: 2023. április 04. 1000 – 1530

helyszín: MagNet Közösségi Ház (1062 Budapest, Andrássy út 98.), Bojtorján terem

előadó: Sándor Miklós (ISO 22000 vezető auditor)

 

Minden, amit tudni szerettünk volna az élelmiszerek jelöléséről, de nem volt kitől megkérdezni…

Egy teljes napos program keretében megmutattuk, hogy melyek az élelmiszerjelölés területén az aktuális, hazai és uniós jogszabályi előírások és a tipikus hibák.
Azt is elmeséltük, hogy milyen területeken várhatóak az elkövetkező pár évben változások és a fenntarthatóság hogyan kúszik be majd az élelmiszerszabályozás és az élelmiszerekkel kapcsolatos kommunikáció területére is.
Az elméleti tudnivalók átadása mellett gondot fordítottunk a gyakorlatra is: műhelymunka keretében, közösen oldottuk meg a leggyakoribb problémákat.
A résztvevők előzetesen elküldhették kérdéseiket, konkrét, címkékkel kapcsolatos problémáikat is, a műhelymunka során ezek átbeszélésére is gondot fordítottunk.

2022-es szakmai műhelymunka Schieszl Vendéglő és Borházban

időpont: 2022.10.18 . 0900 – 1630

helyszín: Schieszl Vendéglő és Borház

előadók: Velünk voltak Kovács Krisztina, a NÉBIH osztályvezetője, Szegedyné dr. Fricz Ágnes, független élelmiszerszabályozási szakértő, Szöllősi Réka élelmiszerpolitikai elemző, fenntarthatósági szakértő és az Ökosys Zrt képviseletében Sebestyénné Szakál Éva jelölési szakértő is.