Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy az ökotermékek önmagukban nem szolgálják a fenntarthatósági célok elérését, ezért komplexen kell kezelni a vendéglátáshoz, cateringhez kötődő folyamatokat és logisztikai tevékenységeket.

2023-ban elértük, hogy a 2022-es évhez képest 75%-kal csökkentettük a logisztikánkhoz kötőtő karbonkibocsátásunkat. Mindezt azzal sikerült elérni, hogy optimalizáltuk a kiszállítást, így a tavalyi évhez képest lényegesen költséghatékonyabb, és nem mellesleg környezetkímélőbb módon valósítottuk meg a környezetbarát, lebomló és komposztálható csomagolóanyagok beszállítását a fesztivál területén dolgozó vendéglátós partnereink számára.

Partnereinkkel az elmúlt években kialakult szoros együttműködésnek köszönhetően még hatékonyabbá vált a szervezés és a logisztika, munkatársaink pedig mindent megtettek a gördülékeny megoldások érdekében. Kollégáink az elmúlt hónapokban erőn felül és sok esetben munkaidőn túl is azon dolgoztak, és dolgoznak egészen a fesztiválszezon végéig, hogy a helyszínre kitelepült vendéglátósokkal karöltve tovább zöldítsük a fesztiválokat.

A tanulópénzt tavaly már megfizettük és a saját hibáinkból okulva idén már sokkal megfontoltabb lépéseket tettünk a még fenntarthatóbb kiszolgálás érdekében. Minden egyes fesztivállal csak jobbak és jobbak leszünk; következik júliusban az EFFOTT, augusztusban a SZIGET, majd a SZIN-nel zárjuk nyarat.