A környezetbarát catering eszközök használata ömagában nem szolgálja a fenntarthatósági célok elérését, ezért komplexen kell kezelni a vendéglátáshoz, cateringhez kötődő folyamatokat és logisztikai tevékenységeket.

2023-ban elértük, hogy a 2022-es évhez képest 75%-kal csökkentettük a logisztikánkhoz kötőtő karbonkibocsátásunkat. Mindezt azzal sikerült elérni, hogy optimalizáltuk a kiszállítást, így az előző évhez képest lényegesen költséghatékonyabb, és nem mellesleg környezetkímélőbb módon valósítottuk meg a környezetbarát, lebomló és komposztálható csomagolóanyagok beszállítását a fesztivál területén tevékenykedő vendéglátó partnereink számára.

Partnereinkkel az elmúlt években kialakult szoros együttműködésnek köszönhetően még hatékonyabbá vált a szervezés és a logisztika, munkatársaink pedig mindent megtettek a gördülékeny megoldások érdekében. Kollégáink az elmúlt hónapokban erőn felül és sok esetben munkaidőn túl is azon dolgoztak, és dolgoznak egészen a fesztiválszezon végéig, hogy a helyszínre kitelepült vendéglátósokkal karöltve tovább zöldítsük a fesztiválokat.
A fesztiválon résztvevők számára egyre fontosabb, hogy miből tudják elfogyasztani a megvásárolható ételeket. Szívesebben vásárolnak annál a pultnál, ahol környezettudatos eszközt biztosítanak a felszolgálás során, ami a termékeink mindegyikéről elmondható.

Idén még több támogatást nyújtunk a partnereinknek szolgáltatásainkban és kedvezmények formájában.  Következik 2024 júliusban a Balaton Sound, az EFFOTT ezeket követően augusztusban a SZIGET.