2024. február 20-án megtartottunk az idei első Élelmiszer & Címke élelmiszerjelöléssel kapcsolatos workshopunkat

Szegedyné dr. Fricz Ágnes részletesen bemutatta a Nutri-Score önkéntes tápértékjelölés elveit és követelményeit. Gyakorlati feladat keretében megvizsgáltunk néhány élelmiszercímkét és számításokat végeztünk a Nutri-Score ABCDE besorolásra vonatkozóan.

A workshop során a résztvevők átfogó képet kaptak az ultra feldolgozott élelmiszerek (UPF) és azok NOVA jelölési rendszerével, valamint az alternatív fehérjékről és mindezen témakörök uniós- vagy világszintű jogalkotói hátteréről, tanulmányokról, felmérésekről, valamint a várható uniós és hazai szabályozásról. Az adalékanyagok szabályozásának aktualitásai volt a program utolsó témája: sztévia, füstaromák, pufferolt ecet stb.

Köszönjük a Magyar Coeliakia Egyesület (korábban Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete) vezetőjének, Koltai Tündének, hogy az egyesület irodáját (1134 Budapest, Dévai utca 12.) biztosította a workshop helyszínéül.

A következő workshop eseményt április végére tervezzük. A témajavaslatainkkal hamarosan jelentkezünk. De várjuk a további ötleteket, kérdéseket, hogy minél inkább az érdeklődők igényire tudjuk szabni az előadások témáját és tartalmát.

További információk: 

Sebestyénné Szakál Éva

szakal.eva@okosys.hu

+36 70 541 2717

Ökosys Zrt.